Jennies HelhetsHälsa

Kraniosakralterapi för hemmabruk

Kraniosakralterapi för hemmabruk

För femte året i rad är det dags att bjuda in till denna kurs.
Kraniosakral terapi är en mjuk och djupgående beröringsterapi, som stödjer kroppens egna förmågor att återfinna hälsa. En behandlingsform för både fysiska och psykiska upplevelser i kropp och själ.
Under kursen kommer vi att öva på varandra och på djuren här. Det ni lär er kommer att kunna användas tillsammans med människor, hästar och andra djur. Övningarna kommer stödja er till att nå en djupar kontakt och kommunkation med djur,natur och livet i sig.
Kursen består av två omgångar där jag visar och lär ut en del grunder i Kraniosakralterapi. Framförallt ger jag dig verktyg till att hitta en annan stillhet, närvaro och vila i nuet som är en nyckel till denna behandlingsform men även också till ett mer välmående liv.
Då jag går Emelie Cajsdotters, Mio terapi (inne på mitt femte år) kommer jag även dela kunskaper därifrån, då det finns många fina förbindelser.
Kursen hålls med få deltagare för att ni ska kunna få mycket stöttning och feedback.
En grupp är 6 personer
Kursen består av 2 tillfällen, varav 2 dagar per tillfälle. Kostnaden är 2200:- /per tillfälle, totalt för båda tillfällena är priset 4400:-
Fika och lunch medtages själv, tillgång till kök finns.
Första tillfället är den 1 augusti kl 10.00-17.00 & 2 augusti 9.00-15.00
Andra tillfället är den 29 augusti kl 10.00-17.00 & 30 augusti 9.00-15.00
Plats: Lur 1046, 282 76 Hästveda
För er som vill kommer det finnas möjlighet för övernattning mellan kursdagarna. Finns plats för att tälta, sova i hängmatta och då ha tillgång till toa och kök för 75 :-. Du kan även hyra en säng i huset för 200:-. 
Anmälan till: mail: jennie@jhelhetshalsa.se eller 070-8523268 (skriv med er adress, samt mail adress för kvitto)
Anmälnings villkor: Anmälan är fullständig när anmälningsavgiften om 350 kr swishat till 1232275683 (Jennies Helhetshälsa) Kursavgiften betalas innan kurstillfällena.

Varmt välkomna hit

Upplevelser av kursen

Min tanke med Jennies utbildning var att jag skulle få möjlighet att lägga till ytterligare verktyg till att kunna bli en bättre behandlare. Jag såg fram emot att brädda min kunskapsbank tillsammans med några av mina absoluta favorit kvinnor. Utbildningen visade sig bli något jag inte kunnat föreställa mig. Istället för att bara fokusera på att lära oss ytterligare en behandlingmetod landade vi i något mycket djupare än jag från början trott. Vi landade i ett utökat medvetande både kring jaget och alltet och samhörigheten. För mig blev dagarna hos Jennie ren rekreation samtidigt som vi tillsammans fördjupade oss i vårt innersta. Jag vill tro att jag blivit en bättre behandlare, men inte bara för att jag har fler behandlingsmetoder utan för att min känslighet och lyhördhet har ökat.  Samtalen vi landat i och energin under våra dagar tillsammans har varit oerhört läkande, både för kropp och själ. Tack❤️

Emelie

Det första och största, mötet och varandet med hästar. Att vara i öppen kommunikation utan dömande, förväntningar eller prestation där allt får vara. Kursen har gett utrymme för förändring, som svallvågor av sensationer som stillas i djup acceptans av varandras väsen. Inget behöver fixas, inget är fel då i sann frihet får allt existera och inget blir intryckt i ett hörn. Hästarna har lärt mig att stå i min sanning, mitt varande och följa flödet av vår samexistens. Där längtan och lätthete får visa vägen och allt annat bara visar riktning dit.

Kerstin

 

En kurs som vidgar sinnet, tränar stillheten, ger oväntade insikter/svar och ökar din självinsikt med hjälp av naturen och hästarna som läromästare.

Ulrika

 

”Mixen av att få ta del av faktisk teoretisk kunskap tillsammans med delning, diskussioner och känslor (både med varandra och med djuren) är obeskrivlig. Man utvecklas tillsammans, i en trygg miljö där alla och allt är välkommet. Där de små pyttedetaljerna blandas med och hör ihop med det stora universella. Att utvecklas och växa/upptäcka mer om sig själv i en sådan miljö tillsammans med andra är så mycket större och mer givande på ett personligt plan än någon annan utbildning jag deltagit i”

Karin

 

Jennies kurs har lärt mig att möta hästarna på ett helt nytt sätt. Både i vardaglig hantering, hovslagare, veterinär och träningssammanhang. Jag har lärt mig att scanna igenom min kropp, känna efter den kroppsligt och energimässigt för att uppmärksamma vad jag tar med in i mötet med hästen. Att uppmärksamma mitt nervsystem för att veta om det är i balans eller stressat. För att sedan känna igenom hästens kropp och energi och hitta var den vill bli mött i vårt möte. Jag har också lärt mig att bara vara med hästen, att i olika lägen vänta och se när hästen är redo för nästa moment har gett mig enormt mycket. Att ge hästen tid och bara stå och andas tillsammans med hästen, i olika sammanhang. Jag har lärt mig att meditera tillsammans med hästarna, vilket är enormt givande och vackert. Det ger både mig och hästarna i alla våra möten en mer solid grund att stå på, om vi har mediterat tillsammans så får vi en djupare förståelse för varandra, ett djupare pålitligt band och en djupare kommunikation. Vi känner oss helt enkelt tryggare med varandra, så det har gett mig sååå mycket i möten med hästarna.

Genom att hålla space, som är en annan sak vi lärt oss, i möten med hästar och andra människor så kan man göra utrymmet större vilket leder till att hästarna känner sig mindre trängda, att det blir mindre konflikter och då blir det lugnare och mer harmoniska sammanhang och möten med hästarna. Kursen har också på detta sätt hjälpt mig i möten med människor.

Och utöver detta har jag även fått verktyg att behandla mina hästar med KS när det behövs. Jag kan absolut inte göra detta lika bra som Jennie kan men jag kan absolut assistera dom på vägen i olika tillstånd där det kan behövas.

Kursen har också lärt mig att acceptera det som är, att låta saker komma och att stå med sina känslor. Inte analysera och döma allt vi ser, hör, känner, eller tänker utan att låta det komma och flöda igenom eller att låta det komma stanna upp och sedan gå eller hur det än vill te sig. Jag har lärt mig att uppmärksamma saker i livet och i naturen, känna vinden eller uppskatta regnet mot min hud. Att vara i känslor, både de som är jobbiga eller härliga, att känna dom och inte försöka förneka, trycka bort eller hålla kvar dom. Bara vara i dessa känslor och vila i det.

Jackie

 

Jag anmälde mig till Jennies kurs för jag var nyfiken på KS och lite vad det innebär med flödet i kroppen. Det jag fick med mig från dessa träffar var så otroligt mycket mer och djupare än vad jag kunde föreställa mig. Ett möte med ett fantastiskt gäng kvinnor med så mycket erfarenhet och kunskap och en plats där detta kunde delas där alla fick plats att dela. Dessa möten gav en kunskap och förståelse som är svår att sätta ord på. Och min resa inom denna värld har bara tagit sin början. Det var inte bara en kurs där man lär sig ett hantverk utan ett möte för lärande, läkande återhämtning och växande!    🥰 Tack för att jag fick möjligheten att vara med! 🙏

Anna

 

Jag vill uttrycka mig att kursen har varit mycket intressant och miljön fantastisk. Gruppen blev sammansvetsad och Jennie är ödmjuk/närvarande och har mycket kunskap som hon delar med sig. Rekommendrar kursen och i princip allt som Jennie erbjuder.

Lena

Tidigare kurser som har hållts här ” Förena kropp och själ” & ” Lyssna till ditt inre med stöd av djur och natur ”